Mässingsskyltar

Vårt hjärta brinner lite extra för skyltar i just mässing. Finns det något vackrare och mer klassiskt än en gedigen handgjord mässingsskylt? Vi tvivlar. Skyltcentralen tillverkar skyltar i mässing för mängder av olika behov. Allt från måttbeställda skyltar med logotyp till standardiserade dörrskyltar. Har du en idé? Hör av dig, vi brukar kunna ordna fram det mesta!

Blank eller borstad

Digitaltryck

Gravyr

Varför välja mässing?

  • Exklusivt & Elegant
  •  
  • Mässing anses av många vara det vackraste och mest klassiska materialet att tillverka skyltar i. De ger ett klassiskt och elegant intryck och håller i många år framöver. Att tillverka skyltar i mässing är ett hantverk som kräver lång erfarenhet och yrkesskicklighet. De vanligaste användningsområdena för mässingsskyltar är dörrskyltar, entréskyltar och firmaskyltar.

1

Skyltar i mässing


Olika mässingsskyltar


Digitaltryckt mässing


Digital tryck på mässing är idag det vanligaste sättet att producera en mässingsskylt. Vi skär till önskade mått på äkta mässingsplåt, och trycker sedan motivet direkt på mässingen i vår UV-printer. Med denna metod är det enkelt att trycka valfria färger, och stora motiv. Perfekt för t ex tryck av företagslogos. Metoden är betydligt billigare än gravyr, och det är svårt att se skillnaden om man inte kollar noga.

Graverad mässing


Gravyr är den klassiska metoden och en tillverkningsmetod som ger ett mycket exklusivt intryck. Efter att vi sågat till önskade mått på mässingsplåten, fräser vi ut motivet i vår gravyrfräs. Vi fyller sedan gravyren med lackfärg.

Konturfräst mässing


I vår digitala fräs kan vi fräsa ut konturer i mässing. T ex symboler till toaletter, rumsnumreringar till hotell, fasadsiffror och bokstäver. Endast fantasin sätter gränserna!

Mässingsdetaljer


- Fasad kant: För ett extra elegant intryck kan vi fasa kanten på skylten.

- Försänkta hål: Försänkta hål ökar exklusiviteten och gör att skruvskallen går ned i skylten.

- Mässingsskruv: Äkta mässingsskruvar ger ett gediget intryck.

Behöver du hjälp? Så här går det till!

1) Hör av dig!

Har du specialbehov eller bara vill ha hjälp. Vi hjälper dig med materialval och storlek. Skicka så mycket information som du har så tar vi tillsammans fram en skylt efter dina behov.

2) Prisförslag

Hos Skyltcentralen skall du alltid vara trygg med vad det kommer kosta. Därför börjar vi alltid med att ge dig ett pris, så du kan fatta beslut ifall du vill gå vidare med beställningen eller inte.

3) Korrektur

Ett korrektur är en digitalskiss av skyltarna, där kan du komma med feedback och korrekturläsa så inget har blivit fel.

4) Leverans

Efter godkänt korrektur går skylten vidare till produktion och så fort den är producerad skickar vi skylten till dig.

Thanks!
This field is required
This field is required
This field is required
This field is required