Aluminiumskyltar

Med en skylt i aluminium får du en mycket hållbar skylt som fungerar i tuffa miljöer.
Det är det mest mångsidiga materialet som passar allt ifrån stora fasadskyltar,
till skyltar för stolpmontage, märkbrickor och exklusiva graverade lösningar vid entréer.

Vit aluminium

Borstad aluminium

Valfri färg

Varför välja aluminium?

  • Skyddslaminerad
  • Utomhusbruk
  • Stadig
  • Valfri färg
  • Lång livslängd
  •  

Olika skyltvarianter


Plan aluminiumskylt


En platt skylt i aluminium är den vanligaste skyltmodellen. Aluminium är en all-around lösning som funkar såväl inomhus som utomhus. Materialet kan användas till skyltar som är 1-2 meter breda men även till mindre skyltar som är 10cm.

Aluminiumplåten är grundlackad i vitt och på den vita lacken kan valfri färg och design tryckas. Skylten får ett transparent laminat som skyddar trycket mot nötning och även solljus tack vare sitt UV-skydd.

Aluminium i specialform


Aluminium kan även fräsas i valfri form. Vilket öppnar upp stora möjligheter för kreativa skyltar. Istället för herrtoalett kan symbolen fräsas ut och appliceras på dörren. Hål kan fräsas ut i valfri plats och storlek för att underlätta montering.

 

Kantvikt aluminium
2- eller 4-kantsvikt


Tvåkantsvikta skyltar har vikta/bockade kanter i över- och underkant. I kanterna fäster man vanligen beslag för att montera skylten på stolpe. Den vanligaste formen av tvåkantsvikt skylt är parkeringsskyltar.

Fyrkantsvikta skyltar är vanligt inom fasadskyltar, där plåten fästs på en planka eller beslag som monteras på fasaden. Genom att bocka kanterna får skylten en rejäl stadga trots en stor storlek.

 

 

 
 

Djupgraverad aluminium


Djupgraverade aluminiumskyltar är den mest exklusiva användningen av materialet. När vi tillverkar en sådan skylt fräser vi ut logo och text med samma teknik som vi tillverkar mässingsskyltar. Logon färgfylls sedan med lackfärg i valfri färg. Dessa skyltar passar bra som exklusiva företagsskyltar i t ex entréer.

Behöver du hjälp? Så här går det till!

1) Hör av dig!

Har du specialbehov eller bara vill ha hjälp. Vi hjälper dig med materialval och storlek. Skicka så mycket information som du har så tar vi tillsammans fram en skylt efter dina behov.

2) Prisförslag

Hos Skyltcentralen skall du alltid vara trygg med vad det kommer kosta. Därför börjar vi alltid med att ge dig ett pris, så du kan fatta beslut ifall du vill gå vidare med beställningen eller inte.

3) Korrektur

Ett korrektur är en digitalskiss av skyltarna, där kan du komma med feedback och korrekturläsa så inget har blivit fel.

4) Leverans

Efter godkänt korrektur går skylten vidare till produktion och så fort den är producerad skickar vi skylten till dig.

Thanks!
This field is required
This field is required
This field is required
This field is required