Varför köpa dina skyltar av oss?

Vi erbjuder rätt skylt för rätt tillfälle

På Skyltcentralen arbetar vi med en uppsjö av olika material och tillverkningsmetoder. Vi hjälper dig gärna med ditt val och självklart även med utformningen av skyltarna. Tveka inte att höra av dig, vi finns här för dig!

STEG FÖR STEG

Design

Du bestämmer själv design av din skylt med eller utan vår hjälp.

Produktion

Vi tar emot din order och skylten du beställt går direkt till produktion.

Leverans

När skylten är färdig postas den och droppar snart ner i din brevlåda.

Låt oss ta fram ett förslag!

Be om en offert

Låt oss ta fram ett förslag!

Beskriv vad för skylt du är ute efter

Konsten att välja rätt nummerskylt

Skyltcentralen kan erbjuda en uppsjö av olika sätt att producera märkning för numrering. Oavsett om du skall ha en enstaka skylt till ditt hus eller tusentals av siffermärkning till din industri så har Skyltcentralen lösningen. När du skall beställa skyltar med numrering så finns det tre aspekter som påverkar priset, Antal, Material, Tillverkningsmetod.

Antal
Priset per skylt blir alltid billigare när du köper fler, då varje order är förknippad med startkostnader och produktionsmetoderna är ofta lämpad för serieproduktion. Så antalet skyltar påverkar styckpriset.

Material
En stor kostnadsdrivare är material valet, det är stor skillnad på ifall du är på jakt efter 100stycken klistermärken eller 100st numrerade mässingsskyltar. Skyltcentralen kan erbjuda ett stort antal material;

Plastlaminat – En prisvärd och populär numreringsmaterial är plastlaminat i tvåskikt. Materialet består av en ytfärg och en underfärg. På en svart skylt är ytfärgen svart och sedan lasergraveras den svarta färgen bort så färgen under träder fram och bildar då en siffra. Plastlaminat är ett tåligt material som kan vara ute i alla väder och bleks inte av solen då det inte är något tryck. Materialet är 1,6mm tjockt och färgen styrs av lagerfört material.
Dibond – Dibond är ett kompositmaterial med aluminiumyta och polyten kärna. Aluminium är i sig själv ett mjukt material men med polyetenplasten som kärna i materialet blir det solitt och stryktåligt. Dibond-materialet är borstad aluminium eller vitlackad. Den stora fördelen med dibond är att materialet går att trycka på i färg. Skyltarna kan vara i valfri färg och form. Passar större nummerskyltar på grund av tjockleken ca 3mm.
Aluminium – Vitlackad aluminium är väldigt mångsidig och kan fräsas i valfri stolek och tryckas i färg. Vill du ha den naturliga aluminium ytan kan vi applicera siffrorna vid vinyl, lämpar sig bäst på skyltar som är större än 100mm och inte för stora serier.
Mässing – Ett exklusivt alternativ är mässing, mässing kan i små serier djupgraveras och färgfyllas. För små skyltar eller större serier är det bäst att lasergravera med en fiberlaser. På mindre serier kan vi erbjuda förborrade hål och mässingsskruv en annan bra fästmetod för mindre skyltar är dubbelhäftande baksida.
Vinyl – Ett budget alternativ är klistermärken, vi kan trycka din sifferserie och design på vinyl med självhäftande baksida så har du klistermärken att numrera med.
Skummad PVC – Skummad PVC är lite av ett mellanting mellan klistermärken och plastlaminat. Ett lätt material som är möjligt att trycka i färg. Lämpar sig primärt för inomhusbruk.

Tillverkningsmetod
Hos skyltcentralen kan vi erbjuda nummerskyltar i en uppsjö av olika material. Tillsammans hittar vi ett material och en tillverkningsmetod som passar ditt behov. Vi ställer frågor om märkningen, om den är permanent eller temporär, skall skyltarna sitta inomhus eller utomhus? Antalet skyltar i serien påverkar också tillverkningsmetoden, vissa tillverkningsmetoder har startkostnader som gör små serier dyra och andra tillverkningsmetoder blir det liten prisskillnad oavsett antalet beställda skyltar.

Tryck – Materialet läggs i en planprinter som trycker designen direkt på materialet och sedan fräses skyltarna ut i den storlek de är beställda i.
Djupgravyr – En roterande fräs som gräver ut designen ur metallen och lämpar efter sig ett djupt spår som sedan kan färgfyllas, vanligtvis i svart.
Lasergravyr – Lasergravyr lämpar sig på mindre skyltar där det är liten text. Fiberlaser kan gravera i mässing och CO²-laser kan gravera i akryl.