Vilket Material Passar mig?

Vilket material ska jag välja?

På Skyltcentralen erbjuder vi en mängd material för alla behov. Vilket material som lämpar sig bäst beror på en mängd faktorer så som miljö skylten skall sitta i, tiden den skall sitta uppe, budget och innehåll på skylten. Hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig med ditt val av

Tillverkningsmetoder

Vi en mängd olika tillverkningsmetoder beroende på material och användningsområden. Läs mer nedan om vilka metoder vi jobbar med.

uv-planprinter
UV-print

För skyltar i plan aluminium, Dibond, kanalplast, PET och skummad PVC använder vi oss av UV-planprinter. Detta möjliggör att printa direkt på materialet i mycket hög upplösning.

fräs
Fräsbord

Efter att vi planprintat material som aluminium, Dibond, kanalplast, PET och skummad PVC, fräser vi ut skyltarna direkt i materialet med fräsbord.

lasergravyr
Lasergravyr

Skyltar i plastlaminat, märkning inom VVS, el och larm samt industriskyltar tillverkar vi i vår lasergravyr. Lasern graverar materialet och skär sedan ut skyltarnas konturer.

djupgravyr
Djupgravyr

Mässingsskyltar graverar vi med djupgravyr. Med denna metod kan vi göra både text och logos. Efteråt färgfyller vi oftast gravyren med lackfärg.

rullprinter
Rullprint

På rullprint skriver vi ut och skär klistermärken, dekor och posters. Utskrifterna sker i mycket hög kvalité med miljövänligt eco-solvent bläck.