Varför en skylt i aluminium?

Fördelar med aluminium

Med en skylt i aluminium får du en mycket hållbar skylt som fungerar i tuffa miljöer. Det är det mest mångsidiga materialet som passar allt ifrån stora fasadskyltar, till skyltar för stolpmontage, märkbrickor och exklusiva graverade lösningar vid entréer.

Varianter på aluminiumskyltar

Aluminiumskyltar går att få i en mängd olika varianter. Vad som lämpar sig bäst beror lite på användningsområde, önskad fästmetod och budget. Läs mer om våra olika varianter nedan. Tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig gärna att välja rätt sorts skylt för just ditt behov!

fyrkantsvikt aluminiumskylt
Fyrkantsvikt

Fyrkantsvikta skyltar ses av många som standard när man talar om aluminium. På dessa är samtliga kanter vikta/bockade. Kanterna skapar stadga vilket möjliggör riktigt stora skyltar. I kanterna fungerar också som infästning till skylten. Dessa skyltar gå att få i valfria färger.

tvakantsvikt aluminiumskylt
Tvåkantsvikt

Tvåkantsvikta skyltar har vikta/bockade kanter i över- och underkant. I kanterna fäster man vanligen beslag för att montera skylten på stolpe. Dessa skyltar gå att få i valfria färger.

aluminiumskyltar
Fräst aluminium

Frästa skyltar passar perfekt som små och medelstora informationsskyltar, märkskyltar mm. Vi digitaltrycker i valfria färger direkt på aluminiumen och fräser sedan ut skyltarna enligt önskade mått.

Dibond

Dibond är ett stadigt och starkt kompositmaterial som består av en yta i aluminium och kärna av plast. Detta material digitaltrycker vi valfria färger direkt på, och fräser sedan ut skyltarna på samma vis som den konturfrästa aluminiumen. Fördelen med Dibond jämfört med ren aluminum är dess stabilitet, vilket möjliggör större skyltar utan att kanterna behöver vikas. Detta är också ett mycket prisvärt alternativ. Dibond monteras vanligen med distanser eller vanliga skruvhål.

aluminiumskylt
Djupgraverad

Djupgraverade aluminiumskyltar är den mest exklusiva användningen av materialet. När vi tillverkar en sådan skylt fräser vi ut logo och text med samma teknik som vi tillverkar mässingsskyltar. Logon färgfylls sedan med lackfärg i valfri färg. Dessa skyltar passar bra som exklusiva företagsskyltar i t ex entréer.

Be om en offert

Eller ring oss på 08-31 87 02

Offertförfrågan

Beskriv vad för skylt du är ute efter

Vi hjälper dig att hitta rätt skylt

Vi förstår att det kan kännas svårt att hitta rätt skylt i denna djungel av alla varianter. Hos Skyltcentralen kan du känna dig lugn. Vi hjälper dig mer än gärna att hitta en skyltlösning som passar just ditt behov.

Fyll i vårt offertformulär här på sidan, skicka ett e-post till oss på info@skyltcentralen.se eller ring oss på 08-31 87 02, så hjälper vi dig. När du kontaktar oss är det bra om du funderat lite kring följande frågeställningar:

  • Vad skall det stå på skylten?
  • Var skall den monteras?
  • Hur många behöver jag?

Utifrån dessa frågor tar vi fram ett antal förslag på material, tillverkningsmetoder och fästmetoder som passar just dina behov. Känner du dig osäker kring frågeställningarna diskuterar vi gärna detta med dig och hjälper dig i processen.

Vi ser fram emot att höra från dig. Välkommen!