Varför en akrylskylt?

Fördelar med akryl

Akryl, populärt kallat plexiglas, är ett trevligt material som lämpar sig bra för företagasskyltar vid entréer. Det väljs ofta när man vill ge ett modernt och avskalat intryck.

Skyltarna skärs ut efter önskade mått och trycks sedan på baksidan i fyrfärg med vår UV-printer. Önskas en bakgrund på trycket förser vi skylten med en folie på baksidan. Vitt och svart är de vanligaste färgerna men vi kan givetvis ordna det mesta.

Nöjda kunder med akryl

Akrylskylt
akrylskyltar

Vad kommer min skylt kosta?

Eller ring oss på 08-31 87 02

Begär en offert!

Beskriv vad för skylt du är ute efter

Lite mer läsning

En akrylskylt, eller plexiglasskylt som också är ett vanligt förekommande begrepp, är ett modernt och elegant val för t ex entréskyltar, logoskyltar, informationsskyltar och kontorsskyltar. Dessa skyltar passar bra i klassiska miljöer såväl som i moderna fastigheter.

Storlek och tjocklek
Våra plexiglasskyltar kan tillverkas i från små, decimeterstora storlekar upp till flera meter. Vanligaste tjockleken är 5 mm men för de kunder som önskar en massivare skylt erbjuder vi även 10mm.

Form och utseende
Variationerna och valmöjligheterna är oändliga. Vi trycker akryl skyltar direkt på baksidan av materialet, i hög upplösning med UV-printer. Denna moderna tillverkningsmetod möjliggör i princip vilka motiv som helst. Transparent eller färgad bakgrund? Du väljer! Något som blivit allt vanligare på sistone är print av fotografier i inredningssyfte. Materialets högblanka yta ger då en häftig effekt.

Efter print, fräser ut skyltarna i vårt fräsbord. Tack vare detta kan vi göra dem i princip i vilken form som helst. Vanligaste formerna är givetvis kvadratiska och rektangulära skyltar, men vi har även gjort t ex runda, ovala och stjärnformade lösningar.

Vill man addera ytterligare exklusiv känsla till sin skylt erbjuder vi diamantpolering av kanterna, vilket gör dem blanka.

Fästmetod
Vanligaste fästmetoden för en akryl skylt och plexiglas skylt är väggdistanser, men det går även att montera dem med dubbelhäftande. Detta brukar vara en bra lösning i känsliga miljöer. Tänk dock på att bakgrunden då inte kan vara transparent.

Oavsett om du vet exakt vad du vill ha, eller behöver hjälp att diskutera ditt skyltbehov, är du varmt välkommen att höra av dig till oss! Tillsammans tar vi fram en lösning som passar ditt skyltbehov!